Acties


Bestuur Rip 2

Willemiek Fikkers (Algemeen Lid)

Wie is vice-voorzitter (niet te verwarren met vadsige voorzitter) van de Martinistam? Welk bestuurslid heeft een 'stuntdouble'? (zie bestuursfoto) En wie heeft nog nooit een spelletje 'Kolonisten van Catan' verloren? Het antwoord op al deze vragen is Willemiek, verder in deze tekst Miek genoemd.

Miek is een vrolijke intelligente meid. Ze is zelfs zo leuk dat ze bestemd is voor een fulltime-baan als serveerster. Ondanks haar tijdrovende carrière kan Miek ook nog tijd vrijmaken voor een bestuurspost bij de Martinistam. 2013 is voor haar de tweede termijn als algemeen lid.

Uit haar eerste termijn blijkt dat Miek niet vies is van een beetje vergaderen. Sterker nog, als er ergens een vergadering is, is Miek erbij. En anders is het geen echte vergadering. Als bestuurslid is ze namelijk bijzonder actief in het stoppen van peper in de konten van commissies. Het is een gewelddadige en omstreden methode om commissies ´oomph´ te geven, maar het doel heiligt de middelen.

Iedere opkomstwoensdag weet Miek het te presteren om het hele bestuur bij een willekeurige Martinistammer aan de eettafel te krijgen. Hoe ze de leden zo gek krijgt om voor het bestuur te koken weten we niet, maar we krijgen wel altijd een lekkere maaltijd dus stellen we daar geen vragen over.

Ja, je kunt haar er best wel bij hebben, die Willemiek.


Jeroen Zijlstra (Materiaalmeester)

Als men denkt aan deze man dan denkt men aan schattige donkere krulletjes met daaraanvast ijzersterke spierballen die je heel goed de weg naar de wc kunnen wijzen. Maar Jeroen is meer dan dat, o zoveel meer dan dat! Hij racet met zijn prachtige oldtimer door stad en ommeland van vergadering naar vergadering en regelt wat er maar te regelen valt. Een gebouw zei u mevrouw? Dat wordt geregeld! Jeroen is dan ook een naam die hem geen eer aandoet, nee deze man moet super -JJ genoemd worden.

Hij heeft de nobele taak als materialguy al een jaar vervuld, maar zoals dat gaat met mensen die talent hebben, heeft hij deze prachtige taak nog een jaar op zich genomen. Naast het borstelen en voeren van ons materiaal leidt hij ook de feestcommissie wat hij natuurlijk het liefst met een biertje en goed muziekje doet. Buiten de Martinistam om is hij ook geen rustig mannetje. Hij rijdt strak in pak en met Italiaanse puntschoentjes rond op een trekker over het TT-circuit, waar hij dealtjes sluit om de TT lekker rijk te maken. Ook vermaakt hij op Poolkamp en op HIT kinders een weekend lang door kampleiding te spelen. Oftewel deze vent is ontzettend veelzijdig. Dus als jij Jeroen ontmoet, kijk dan iets verder dan alleen de schattige donkere krulletjes en de ijzersterke spierballen, want hij is zoveel meer dan dat.


Tom Janssen (Penningmeester)

Mag ik van jou in de categorie 'terug van weggeweest': Tom Janssen?
Jawel, je begrijpt het goed. Naast het kwartet van bestuursleden-die-er-nog-een-jaar-voor-gaan bekleed ook Tom Janssen dit jaar weer een van de bestuurszetels. Eigenlijk is hij op een soort sabbatical geweest, aangezien hij eerst al penningmeester was en nu, 2 jaar later, weer terug is op deze functie. Je begrijpt, dit moet wel een zeer aantrekkelijke functie zijn, anders doe je dat niet weer. Aantrekkelijke functies worden vervuld door aantrekkelijke mensen. Onlangs hebben wij vastgesteld dat de Martinistam een compleet blauwogig bestuur heeft. De een wat groener of grijzer dan de ander maar, je raad het natuurlijk al, die van Tom zijn écht blauw. En zijn haar is ook nog eens blond! Hij mist dus alleen nog een wit paard. Wat zullen zijn aankomende leerlingen blij zijn! Eindelijk geen uitgezakte saaie wiskundeleraar! Deze draagt een leren jas, en heeft soms zilver of blauw haar. En binnen in dit knappe hoofd zit natuurlijk geen zaagsel. Neen ook op intellectueel gebied is Tom menig anderen al ver voorbij. Ik ben er daarom van overtuigd dat komend jaar legendarisch zal worden, met prachtige uiteenzettingen over welbesteed geld, verklaarbare bestuursbeslissingen gebaseerd op de mening van de leden en visionaire betogen tijdens de ALVs. Ja, het bestuur heeft een prachtig jaar voor hun blauwe ogen!


Andrea (voorzitter)

Met heel veel trots presenteer ik u onze voorzitter Andrea!! *joehoee!* *applaus* *pfietpfiieeww!!*
Andrea is 26 jaar, afgestudeerd Onderwijskundige en na een kleine periode in de werklozenpatrouille te hebben gezeten studeert ze nu Pedagogiek. Ze houdt van koken, kinderen, Stefan, lezen..
Andrea is positief ingesteld en ijverig! Als Andrea niet alles op een rijtje heeft.. wie heeft het dan wel?
Ze lijkt zo lief, maar deze voorzitter wil je niet achter je broek hebben zitten. De rechtvaardigheid die ze uitspreekt klinkt zachtmoedig, maar daalt neer als een zweepslag bij de nalatige. Zo ken ik Andrea nu na 1,2 bestuursjaar: bemoedigend en kritisch.
Je bent een topper, Andrea!

Elisabeth, secretaris der Martinistam.

"Ik doe nog wel één jaartje bestuur" Zoals Elisabeth dat in een bestuursvergadering afgelopen jaar vermelde toen er ter sprake kwam of we ons herkiesbaar zouden stellen. Zonder probleem en zonder twijfel wilde ze zich ook voor 2013 inzetten voor de Martinistam. Op de ALV eind 2012 werd Elisabeth ook zonder probleem en zonder twijfel door de Martinistam herkozen. Waarom? Is ze soms héél erg goed? Is het toevallig dat alle
Martinistammannen haar ambiëren? Zijn het de Martinistam vrouwtjes die haar aanwezigheid in het bestuur waarderen? Ik kan er kort over zijn: Ja. Het is gewoon een leuke meid! Uit de enquête van 2013 blijkt dat bij de optie overige vragen en mededelingen tot meermaals aan toe een beetje liefde of een kusje wordt gegund aan de secretaris. Ook niet zonder reden want ook ik kan bevestigen dat het een lieve meid is die Elisabeth. Ze schilderd zonder
probleem één poes voor aan de muur, maakt van een lap stof een mooie jas of neemt dan wel bijna altijd een toetje mee naar etentjes. Maar achter dat lieve meisje schuilt ook een boef. Ze is niet vies van een schuine grap of het laten van een boertje. En ook kan ze het niet laten af en toe een doordenkertje of een geheimpje in de notulen te verwerken. Let op mensen! Het lezen van de notulen kan je zo één stuk taart door Elisabeth gemaakt opleveren!!

Voorzitter
Andrea Wildeman Rip
0640779915
Secretaris
Elisabeth van Harten
0625443423
Penningmeester
Tom Janssen
0640605706
Materiaalmeester
Jeroen Zijlstra
0610181703
Algemeen lid
Willemiek Fikkers
0620914428