Activiteiten

Het hele jaar door worden verschillende activiteiten georganiseerd waar je als lid aan mee kunt doen. Hieronder staat een verzameling van (bijna) alles wat wordt georganiseerd door actieve leden of waar je als lid van de Martinistam aan mee kan doen.

Opkomsten

Gedurende het collegejaar kun je meedoen aan de opkomsten, dit zijn de activiteiten die om de week plaatsvinden op woensdagavond. Een opkomst wordt telkens door twee verschillende leden van de studentenstam georganiseerd en de activiteit kan van alles zijn. Spelletjesavonden, apenkooien, suppen, kookwedstrijden en kroegentochten zijn allemaal voorbij gekomen.

Kampen

Meerdere keren per jaar wordt er gekampeerd op verschillende plekken in Nederland. Er is bijvoorbeeld het Stam 1 weekend in september waar alle huidige en nieuwe studentleden elkaar goed leren kennen. En de alumnileden gaan samen op pad tijdens het Stam 2 weekend.

In januari/februari vindt de Winterhike plaats. Dit is een weekend waarbij iedereen zijn eigen tent, slaapspullen en eten meeneemt in de rugzak en er behoorlijk wat kilometers worden afgelegd met de benenwagen. Vlak voor de zomervakantie (maar na de tentamens!) is het zomerkamp. Dit duurt altijd één weekend i.p.v. een week zoals de meeste zomerkampen, omdat het anders niet past met andere kampen en evenementen.

Winterhike

Feesten en borrels

Borrels vinden meerdere keren per jaar plaats en zijn vrij toegankelijk. Doordat deze borrels een stuk kleiner zijn dan het feest, is het een perfect moment om bij te kletsen met leden en niet-leden.

Kerstdiner

Inmiddels een geliefde traditie binnen de vereniging is het kerstdiner. Er wordt een diner van meerdere gangen op tafel gezet, leden komen opdagen in galakleding of foute kersttrui! Tot nu toe is iedere editie geëindigd met dansen in de stad!

Studentenscoutingweekend

Niet alleen Groningen heeft een studentenscoutingvereniging maar vele andere steden ook. Met alle andere studentenscoutingverenigingen vormen we Studentenscouting Nederland (SSN). Deze stammen komen jaarlijks samen tijdens het studentenscoutingweekend (SSW). Elk jaar wordt het georganiseerd door een andere stam. Dit kamp is vele malen groter dan ons eigen zomerkamp, en je leert daar veel andere studentenscouts kennen.

Martinistamfeest

SSN Gala

Ieder jaar organiseer een andere studentenscouting het SSN gala, dit is voor onze leden een uitgelezen kans om zich op en top aan te kleden voor een avond vol gezelligheid in een andere stad en daar bijvoorbeeld te proberen zoveel mogelijk lege bekers te verzamelen.

Noordelijk Pinksterkamp

Noordelijke Hikewedstrijden

iScout

Scout-In, Scoutinglandgoed Zeewolde

Nationale en internationale evenementen

Martinistammers zijn gespot bij Scout-In, Nawaka, Roverway, World Scout Moot en de World Scout Jamboree. Voor dit soort grote evenementen is veel mankracht nodig, dus er zijn een heleboel scouts die meehelpen als vrijwilliger, als onderdeel van de organisatie, het International Service Team (IST), of als leiding/begeleider van deelnemers.
Dit soort evenementen bieden de kans om je competenties en vaardigheden te ontwikkelen in een andere omgeving dan je gewend bent. Letterlijk, door af te reizen naar een ander land, en figuurlijk, doordat je samenwerkt met scouts van over de hele wereld.