Studentenscouting

Een studentenscoutinggroep, ook wel studentenstam, is een scoutinggroep voor jongeren die studeren aan een hogeschool of universiteit. De groep bestaat alleen uit een stam, en de leden zijn doorgaans tussen de 18 en de 25 jaar oud (met enkele uitschieters daarboven).

Studentenscouting is kleinschaliger dan een "standaard-studentenvereniging". Dit beïnvloedt en wordt veroorzaakt door zowel de sfeer als de activiteiten. Als groep maar een avond in de een of twee weken bij elkaar komen zorgt er voor dat in principe iedereen er weer is en wat te vertellen zou kunnen hebben. Hierdoor is het eventueel ook te combineren met een andere studentenvereniging, al is dit niet altijd even gemakkelijk en/of verstandig.

In tegenstelling tot een "standaard-Scoutingstam" worden de leden geworven uit de studentenpopulatie in plaats van de explorers van de eigen Scoutinggroep. Dat (bijna) iedereen student is (of was) is een extra overeenkomst tussen de leden die de meeste stammen niet hebben. Hier staat een extra grote diversiteit tegenover aan plaatsen waar mensen vandaan komen, studies, interesses (behalve het buitenleven, natuurlijk!) en zijn er ex-landscouts, ex-waterscouts en niet-ex-scouts (of beter: ex-niet-scouts!). Doordat Studentenscouting op een doordeweekse avond (bijvoorbeeld woensdag of donderdag) actief is, is het eventueel goed te combineren met activiteiten (leiding, stam) in een "normale" Scoutinggroep!

Zusterverenigingen